Andreas Vaple

Andreas, en av delägarna i Smakateljén, är med sitt förflutna inom restaurang- och vinimportbranschen vår källarmästare och husets sommelier.  Andreas håller flertalet av våra provningar och är även dryckesansvarig och teamledare för våra provningsledare. Han har dessutom ett förflutet som hyllad turnéledare, ljud- och ljustekniker och har dryga 3000 rockkonserter och flera större världsturnéer i ryggen. Det är förstås han som är upphovsmakaren till vår populära 666-provning; med olika teman inom rock, musik och drycker i kombination med matchande tilltugg.

Katharina Huttner

Katharina är provningsledare och projektledare. Hon är diplomerad Maestro of Tequila och håller sedan 2008 provningar av Tequila och Mescal i kombination med en variation av delikatesser - en provning som inte lämnar någon oberörd! Katharina är även cocktailbartender och leder regelbundet cocktailkurser och -provningar. Som ansvarig för vår eventverksamhet Quarter Events /The Cat Bar har Katharina många års erfarenhet att arrangera fester och evenemang för både företag och privata sällskap. Katharina är också delägare i Smakateljén.

Örjan Westerlund

Örjan är Sveriges mest lästa whisky- och ölguidesförfattare med över trettio böcker sålda i nära 300 000 exemplar och hittills översatta till sju språk. Örjan anlitas som sensorisk bedömare hos Vin & Sprit och som whiskydomare på Öl- och Whiskymässan. Med sin gedigna kunskap om dryckers framställning och historia, samt med en god portion humor, är han en ytterst uppskattad och underhållande provningsledare. 

Emil Fasth

Emil höll sin första egna dryckesprovning redan som tonåring. Han har under åren drivit flera restauranger, varit restaurangkonsult, öldomare  samt föreläst för elever på sommelierutbildningar. Som ostfantast och före detta restaurangchef bl.a. på Wijnjas ost- och vinkällare samt hovmästare på Grand Hotel  är han vår främste ostexpert och håller ostprovningar med olika drycker som ackompanjemang.

Petri Kinnunen

Petri driver VinAmbassadören som skapades för att erbjuda vinprovningar för andra än yrkesmänniskor, och han lyckas alltid entusiasmera och förmedla vinkunskap på ett prestigelöst och underhållande sätt. Efter 15 år som utbildare på Systembolaget är Petri regelbundet återkommande hos oss, där han håller vinprovningar med specialitet för mindre vinproducenter och speciella kvalitetsviner.

Fredde Lindberg

Fredde är krögare och har hela fem krogar i bagaget. Som genuin vinälskare och entreprenör med ett ständigt flöde av olika projekt blev det naturligt att grunda en vinkällare med provningslokaler. Fredde är en livsnjutare och gourmet; ständigt på jakt efter nya smakupplevelser och möten kring mat och dryck. Han är även ansvarig för våra populära blindprovningar.

Stefan Spett

Stefan har ett långt förflutet inom restaurang. Numera har han hembryggning som huvudsysselsättning. Han har gjort många pilgrimsresor till ölmål i Belgien, Kalifornien, Colorado och andra platser med gott öl. Stefan kombinerar sina ölkunskaper med historier om de mest aparta och spännande saker vid sina ölprovningar.