Andreas Vaple

Andreas är, med sitt förflutna i vinimportbranschen, är vår källarmästare och vår meste provningsledare. Minst en gång i veckan håller Andreas hov. Andreas jobbar även som hyllad turnéledare, ljud- och ljustekniker med mera och har dryga 3000 konserter och flera världsturnéer i ryggen. Det är därför självklart att han uppfunnit våra populära 666-provningar med olika teman. Andreas är också en av delägarna Smakateljén.

Katharina Huttner

Katharina är projektledare och provningsledare för Quarter Events /The Cat Bar. Katharina är utbildad Maestro of Tequila, Consejo Regulador Del Tequila 2008. Hon  håller provningar av Tequila och Mescal i kombination med en variation av diverse förtäring som passar de finstämda oljiga smakerna i agavedryckerna. Katharina är även cocktailbartender och leder regelbundet cocktailkurser och -provningar hos oss.

Örjan Westerlund

Örjan är Sveriges mest lästa whisky- och ölguidesförfattare med över trettio böcker bakom sig, sålda i närmare 300 000 exemplar och hittills översatta till sju språk. Örjan anlitas som sensorisk bedömare hos Vin & Sprit och som whiskydomare på Öl- och Whiskymässan. Med sin gedigna kunskap om dryckernas framställning och historia, samt med en god portion humor, får du följa med på en resa genom whiskyns myter och sanningar. Även rom- och andra provningar finns som strängar på Örjans lyra.

Emil Fasth

Emil kan man verkligen kalla, med 26 år i branschen, en restaurangräv. Sin första dryckesprovning höll Emil redan 1996. Han har under åren drivit flertal restauranger, varit restaurangkonsult, provningsledare, öldomare  samt föreläst för eleverna på sommelierutbildningar mm. I egenskap av ostfantast och före detta restaurangchef bl.a. på Wijnjas Ost- och vinkällare blev Emil vår ostmästare.
Förutom hos oss, finner man Emil som ansvarig hovmästare på Grand Hotells veranda.

Petri Kinnunen

Petri är grundaren till varumärket och tillika företaget VinAmbassadören som skapades 2012. Konceptet bakom VinAmbassadören är att erbjuda vinprovningar för både privatpersoner som för olika företag och således lyckas entusiasmera och utbilda inom vinkunskap på ett prestigelöst och underhållande sätt. Efter avslutande 15 års tjänstgöring inom det statliga monopolet som utbildare är Petri även hos oss, där han håller vinprovningar där syftet är att främst för att visa oss de mindre vinproducenterna och deras kvalitetsviner.

Fredde Lindberg

Fredde är krögare och har hela fem krogar i bagaget.
Som genuin vinälskare och entreprenör med många järn i elden blev det naturligt att grunda en vinkällare med provningslokaler. Fredde är en livsnjutare och gourmet som gärna spenderar sina få lediga dagar på sitt torp i Västergötland eller i sydostasien på en strand.

Stefan Spett

Stefan är gammal restaurangmänniska. Numera har han hembryggning som huvudsysselsättning. Han har gjort ett antal pilgrimsresor till ölmål i Belgien, Kalifornien, Colorado och många andra ställen där det finns gott öl. Stefan Spett kombinerar sina ölkunskaper med sina gedigna kunskaper i historia om de mest aparta och spännande saker vid sina ölprovningar.