SMAKATELJÉNS VINKURS (start 25/2 2018)  

Pris:
5 995 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P1590708
Antal:
Välkommen till Smakateljéns vinkurs under våren 2018.

Varje kurstillfälle är uppdelat i två delar med en matpaus och kaffe emellan. Vi slår upp portarna kl. 16:30. Första halvlek börjar alltid 17.00 sharp! Matpausen på ca 25 min börjar ca 18.00 beroende på vilket avsnitt som behandlas under första halvlek. Vi räknar med att vara klara ca19.30, dock inte senare än 20.00.

Priset är 3 500 kr för Smakateljéns medlemmar och 5 995 kr för icke-medlemmar.
Restaurang- och grupperbjudande: Gå 4, betala för 3! Maila oss på info@smakateljen.se för att få rabatten. 

Del 1. 25/2

Första halvlek:
Introduktion till vinkursen
Vinets historia
Vintillverkning
Världens mest kända druvor och hur man känner igen dem - del 1 av 2
Provningsteknik
Vinprovning

Mat och kaffe i loungen

Andra halvlek:
Världens mest kända druvor och hur man känner igen dem - del 2 av 2
Vinlagring
Viner som ska drickas unga respektive mogna
Vinprovning


Del 2. 4/3

Första halvlek:
ITALIEN
Hur man enkelt förstår italienska viner genom att läsa på etiketten
Södra Italien
Sicilien, Etna och nya trender
Toscana, Sangiovese och ”supertuscans”
Piemonte
Veneto
Övriga Italien
Italienskt vin och mat - restaurangtrender
Vinprovning

Mat och kaffe i loungen

Andra halvlek:
SPANIEN
Hur man enkelt förstår spanska viner genom att läsa på etiketten
Ribera del Duero
Rioja
Priorat
Övriga Spanien
Spanskt vin och mat - restaurangtrender

PORTUGAL
Inte bara Portvin
Viktiga områden och druvor
Portugisiskt vin och mat - restaurangtrender
Vinprovning


Del 3. 11/3

Första halvlek:
MOUSSERANDE VIN
Bubblets historia. Gamla världen
Frankrike och det franska inflytandet
Crèmant och hur man skiljer dem åt
Champagne
Söt- eller torrhetsgrad och dess betydelse
Vinprovning

Mat och kaffe i loungen

Andra halvlek:
Spanien och Cava
Italien. Prosecco, Franciacorta och Asti
Mousserande från England, resterande Europa och nya världen
Mousserande vin och mat - restaurangtrender
Vinprovning


Del 4. 18/3

Första halvlek:
FRANKRIKE - DEL 1 av 2
Hur man enkelt förstår franska viner genom att läsa på etiketten
Norra Frankrike
Loire, Alsace
Chablis
Vinprovning

Mat och kaffe i loungen

Andra halvlek:
Bourgogne
Beaujolais
Franskt vin och mat – restaurangtrender; del 1 av 2
Vinprovning


Del 5. 25/3

Första halvlek:
FRANKRIKE - DEL 2 av 2
Bordeaux
Kort historia och dess stora betydelse för resten av vinvärlden
Medoc
Graves
Sauternes
St Emillion
Pomerol; Entre Deux Mers
Vinprovning

Mat och kaffe i loungen

Andra halvlek:
Rhône dalen
Övriga Frankrike
Franskt vin och mat - restaurangtrender; del 2 av 2
Vinprovning


Del 6. 1/4

Första halvlek:
NYA VÄRLDEN : USA
Kalifornien
Oregon
Washington
New York
Vinprovning

Mat och kaffe i loungen

Andra halvlek:
NYA VÄRLDEN: SYDAMERIKA
Chile
Argentina
Övriga Latinamerika
Vinprovning


Del 7. 8/4

Första halvlek:
ÖVRIGA NYA VÄRLDEN
Sydafrika
Nya Zeeland
Australien
Vinprovning

Mat och kaffe i loungen

Andra halvlek:

Övriga Europa
Repetition av vinkursen.
Kort quiz
Vinprovning


Del 8. 15/4

Första halvlek:
SAMMANFATTNING
Gamla världen vs Nya världen
Slutsatser av vinkursen
Kort skriftligt prov med vinprovning

Mat och Kaffe i loungen
Tyskland
Andra halvlek:
Genomgång av provet
Diplomutdelning
En skål i Champagne
Fest

Dörrar: 16:30, kursen börjar 17:00
Priset är 3 500 kr för Smakateljéns medlemmar och 5 995 kr för icke-medlemmar.
Restaurang- och grupperbjudande: Gå 4, betala för 3!