17.9 Det våras för grekland 2.0! (lördag 24/11)

Pris:
695 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P1501056
Antal:
Finns i lager
Grekland är landet som är känt för sin mytologi och som ofta anses som födelseplatsen för civilisationen och även innehar arkeologiska bevis på att man odlat vin på vissa platser i landet i mera än 4000 år. Geografiskt kombinerar Grekland sitt fastland med flertalet öar och får varierade mesoklimat skapade av de egeiska och ioniska haven som ligger på respektive sidor av landet. Denna faktor är bara en av de viktiga delarna för produktionen av kvalitetsviner i landet. Vin odlas nästan i hela Grekland med varierande karaktär och den moderna vinrevolutionen skapas idag av de unga och entusiastiska vinmakarna som väljer att fokusera på att skapa kvalitetsviner av inhemska druvsorter som Mavrotragano och Xinomavro för att nämna få. Med duktigt vinmakande samt de cirka 300 olika druvsorterna att tillgå för sin vinproduktion går Grekland en solig framtid till mötes!
VinAmbassadören guidar dig igenom vinproduktionen och berättar mera ingående om de olika druvsorterna, samt om de olika vinframställningsmetoderna som utgör grunden för de röda grekiska kvalitetsvinerna som presenteras under denna vinprovning. Som alltid erbjuder VinAmbassadören underhållande vinprovningar med pedagogiskt syfte och helt utan prestige.

Inkluderar 5 stycken olika kvalitetsviner med ostar och charkuterier väl anpassade som tilltugg under denna vinprovning.
Välkommen!

Petri Kinnunen
VinAmbassadören
 
Pris: 695kr
Dörrar: 15.00, vinprovningen börjar klockan 15.30