90.001 Elegant Nebbiolo från Lombardiet - En kväll med AR.PE.PE (fredag 2/2)

Pris:
695 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P1569614
Antal:


En Kväll Med AR.PE.PE

Detta något ovanliga namn på en av Valtellinas främsta vinproducenter är egentligen en akronym av namnet på gårdens grundare, ARturo PEllizzatti PErego. Arturo kom från en familj som arbetat i vinindustrin sedan 1860-talet. 100 år senare hade egendomen växt till att omfatta 50 hektar utkarvat ur granitsluttningarna som utgör stora delar av Valtellinas vinodlingar. När Arturos far Guido dog 1973 såldes familjeföretaget som då hette endast Pellizzatti.
1983 köpte dock Arturo tillbaka 12 hektar och även vinanläggningen och startade på nytt under namnet ARPEPE. Arturo bestämde sig redan från början att endast producera viner som återspeglar Valtellinas terroir och representerar det allra bästa alpnebbiolo förmår. Dessutom bestämde han sig för att inte sälja vinet innan det är färdigt att drickas, vilket innebar att de första sex åren producerade han vin varje år, men inte en enda flaska såldes.
2004 avled Arturo och överlämnade egendomen till sina barn, Isabella, Guido och Emanuele.
ARPEPE´s målsättning är att alltid göra viner som är så rena och osminkade som möjligt, och låta de unika egenskaperna hos Nebbiolo som växt under extrema förhållanden komma fram tydligt i vinet.

Följ med på en spännande provning där VinAmbassadören guidar dig igenom vinproduktionen och berättar mera ingående om druvsorten Nebbiolo som utgör grunden för vinerna från AR.PE.PE. Som alltid erbjuder VinAmbassadören underhållande vinprovningar med pedagogiskt syfte och helt utan prestige.

Inkluderar 5 stycken olika kvalitetsviner med ostar och charkuterier väl anpassade som tilltugg under denna vinprovning.
 
Pris: 695kr
Insläpp från klockan 18.00, vinprovningen börjar klockan 18.30
 

Petri Kinnunen 
VinAmbassadören