41.Grekisk afton med eleganta viner & delikatesser! (fredag 17/5) #77

Pris:
695 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
16001
Antal:
Finns i lager
Välkommen till en helkväll i grekisk atmosfär, med det bästa av Greklands läckerheter! (Grekiskt vin?! Oh ja! Det är inte som förr när vi bara kände till Retsina… ) Nu är Grekland i framkant bland de mindre vinproducerande länderna. Grekland är ett litet vinland sett till odlade hektar och produktion, varför vi inte ser så mycket av dessa juveler på den svenska marknaden.
Grekerna var ett av de första europeiska folken att producera vin.  Enligt arkeologiska fynd odlades vinrankor först i norra Grekland redan 4000 år f.kr. Antikens greker främjade vinproducering och varje region kunde stoltsera med sitt eget vin. De mest kända kom från bland annat Kos, Rhodos, Kreta, Cypern, Naxos och Thrakien.  Idag kommer de elegantaste vinerna från de norra delarna av Grekland, ett par timmar rakt västerut från Thessaloniki. Här växer vinrankorna på altitud och den grekiska floran och faunan på 1000 meters höjd är inte olik vår egna, svenska.
Följ med på en njutningsfylld smakresa och insup grekisk miljö, underbara viner och självklart grekiska delikatesser på tallriken! Opa!

Som medlem i Smakateljén får du 25% rabatt på alla provningar!
Inte medlem? Läsa mer och ansök om ditt medlemskap här!
Pris: 695 kr
 
Vi öppnar 18.00, provningen börjar 18.30.
Välkomna!