Blind rosévinsprovning!

På måndagsklubben den 7 maj samlade vi våra medlemmar och gäster för att gå igenom årets utbud av roséviner inför den kommande säsongen. Intresset var stort och det blev snabbt fullbokat. Totalt 26 viner stod på startlinjen när vi drog igång, samtliga väl anonymiserade i aluminiumfolie och försedda med startnummer. Deltagarna försågs med ett provningsprotokoll och av de 22 gästerna var det 20 som lämnade in protokollet.

Max poäng för ett vin skulle då kunna vara 20 x 3 = 60 poäng.
Samma vinnare som förra året tyder på att det vinet håller hög kvalitet och passar alla smaker!
Vinnande vin fick 45 poäng och var Ecologica La Pluma Rosé från Giertz vinimport (Viva), 89 kr på Systembolaget, nr 2197. Nummer 3 i provningen. 
 
Nummer två fick 42 poäng och var Tommasi Baciorosa Appassionato från Hermansson & Co, 89 kr på Systembolaget, nr 72433. Nummer 8 i provningen.
 
Sedan kom tre olika viner på delad tredjeplats med 40 poäng.
Pittnauer Rosé från Wicked Wine 129 kr på systembolaget, nr 76829 beställningssortimentet. Nummer 16 i provningen.

Monferrato Chiaretto Il Guillare rosé av Carlin de Paolo, från Trållsås & Partners, 129 kr på Systembolaget, specialbeställning nr 76725. Nummer 13 i provningen.

La Lézardière från Stellan Kramer, 148 kr på Systembolaget, nr 7929 i. Nummer  11 i provningen.
Som en extra klurighet så fanns det med ett alkoholfritt vin i provningen. Detta var Arc-en-Ciel från Hermansson & Co. Vinet hamnade på sista plats med 20 poäng, nummer 24 i provningen.

Kvällen blev en totalsuccé! Många var nyfikna på hur de bedömt vinerna då flera av systembolagets storsäljare fanns med i startfältet. Några av de vinnande vinerna kommer ni att hitta i Smakateljén nu under våren och själva kunna njuta av hos oss.

Smakateljéns stora vitvinsprovning!
Vi provar ut somriga mingelviner och vin som passar till den lätta sommarmaten. Ett flertal vitviner kommer att ställas på startlinjen, alla försedda med anonym tävlingsdräkt och nummerlapp.
 Boka in måndagen den 11 juni om du vill delta i slaget om vitvinskronan sommaren 2018! 
Exklusivt för Smakateljéns medlemmar och deras gäster. 
Inte medlem? Det blir du här!

Pris: 200kr för medlemmar, 300 kr för gäster. Antalet deltagare är begränsat till 30 – senast bokade det fullt så vänta inte. Vi ses den 11 juni!

//Fredde och gänget

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln