Smakateljéns Roséblindprovning

På måndagsklubben den 24 april samlade vi våra medlemmar och gäster för att gå igenom årets utbud av roséviner inför den kommande säsongen. Intresset var stort och det blev snabbt fullbokat. Totalt 24 viner stod på startlinjen när vi drog igång, samtliga väl anonymiserade i aliminumfolie och försedd med startnummer. Deltagarna försågs med ett provningsprotokoll och av de 24 gästerna var det 22 som lämnade in protokollet.

Max poäng för ett vin skulle då vara 22 x 3 = 66 poäng.
 
Vinnande vin fick 51 poäng och var Ecologica Rosé från Giertz vinimport (Viva), 89 kr på Systembolaget, nr 2197. Nummer 9 i provningen. 
 
Nummer två fick  46 poäng och var Rosé Infinie från Nigab, 129 kr på Systembolaget, nr 17467 i beställningssortimentet. Nummer 8 i provningen.
 
Sedan kom fyra olika viner på delad tredjeplats med 43 poäng.
M de Minuty från Ward Wines, 119 kr. Nummer  5 i provningen.

Pierre & Paul Côtes de Provence Organic, från The Wineteam (Viva), 95 kr på Systembolaget, nr 74125. Nummer 13 i provningen.

Conde Valdemar från Sigva, 82 kr på Systembolaget, nr 2012 i beställningssortimentet. Nummer  15 i provningen.

http://www.sigva.se/blog/produkter/2013/valdemar-rose/
Badet Clemet från Sigva. Helt nyinkommet, så vi har inget pris, och ingen länk.
 
Kvällen blev en totalsuccé! Många var nyfikna på hur de bedömt vinerna då flera av systembolagets storsäljare fanns med i startfältet. Några av de vinnande vinerna kommer ni att hitta i Smakateljén nu under våren och själva kunna njuta av hos oss.

Smakateljéns stora vitvinsprovning!
Vi provar ut somriga mingelviner och vin som passar till den lätta sommarmaten. Ett flertal vitviner kommer att ställas på startlinjen, alla försedda med anonym tävlingsdräkt och nummerlapp. Boka in måndagen den 12 juni om du vill delta i slaget om vitvinskronan sommaren 2017! Exklusivt för Smakateljéns medlemmar och deras gäster. Inte medlem? Det blir du här!

Pris: 100kr för medlemmar, 200 kr för gäster. Antalet deltagare är begränsat till 30 – senast bokade det fullt så vänta inte. Vi ses den 12 juni!

//Fredde och gänget

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln